Događaji

Predavanje prof. dr Saše Petkovića: integracija univerziteta u preduzetničke ekosisteme

U sklopu kontinuiranog profesionalnog usavršavanja nastavnog osoblja, Filozofski fakultet i Centar za cjeloživotno učenje organizuju predavanje na temu Savremeni univerzitet kao inovativni preduzetnički ekosistem: iskustva iz Mančestera i Liverpula u srijedu, 30.10.2024. godine u 12 časova u amfiteatru 203.

Predavanje će održati prof. dr Saša Petković, redovni profesor i rukovodilac Katedre za poslovnu ekonomiju, menadzment i marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Kako savremeni univerziteti funkcionišu u digitalnoj eri? Da li univerzitetski kampusi mogu da služe kao inovativni preduzetnički ekosistemi za sebe i da li se mogu integrisati u šire preduzetničke ekosisteme? Da li sve organizacione jedinice Univerziteta treba integrisati u otvoreni inovacioni sistem? Možemo li integrisati ESG principe (prirodno okruženje, šira društvena zajednica i dobro upravljanje organizacijama) u nastavne planove i programe Univerziteta i rukovodstvo? Može li naučnoistraživački rad nastavnika, saradnika i istraživača koristiti održivom razvoju? Od trostrukog do petostrukog modela heliksa i treće misije modernog univerziteta. U kojoj mjeri je Univerzitet u Banjoj Luci izgrađen kao inovativni istraživački ekosistem? Kako univerzitetski kampusi funkcionišu kao inovativni preduzetnički ekosistemi u Velikoj Britaniji, saznaćete kroz prezentaciju četvorogodišnjeg Horizon projekta „USE IPM – Unapređenje veština istraživača za održivo preduzetništvo zasnovano na upravljanju inovacionim procesima“ vrednog 2,3 miliona evra, koji kao partner implementira CPME – Centar za upravljanje projektima i preduzetništvo Ekonomskog fakulteta UNIBL.

Važno!

Podsjećamo vas da smo, prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Banjoj Luci u obavezi da se, između ostalog, i kontinuirano stručno usavršavamo.

Preuzeto sa: Filozofski fakulteta Banja Luka