Stipendije

Studentske stipendije kompanije Feal

Kompanija Feal Široki Brijeg objavila je javni poziv za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2024/25. godinu.

Pravo na dodjelu stipendija imaju studenti mašinstva, elektrotehnike, građevine i ahitekture, uz uslove da su redovni studenti na 3. godini prvog ciklusa studija, odnosno 4. ili 5. godini drugog ciklusa studija, a što uključuje i integrirane studije za navedene godine studija, da studiraju na univerzitetima u Bosni i Hercegovini ili u bilo kojoj zemlji Europske Unije i da nisu u radnom odnosu ili stariji od 30 godina.

Visina mjesečne stipendije iznosi 500 KM, a stipendije se dodjeljuju tokom 10 mjeseci akademske godine. Korisnik stipendije zadržava pravo na stipendiju do završetka studija u skladu s uslovima stipendiranja, koji će se definisati ugovorom o dodjeli stipendije.

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti koji već primaju druge stipendije ne gube pravo prijave, osim ako imaju obvezu zasnivanja radnog odnosa kroz stipendijski program sa drugim poslodavcem.

Zahtjevi za dodjelu stipendija dostavljaju se poštom ili lično u zatvorenoj koverti na adresu: FEAL d.o.o. Široki Brijeg, Trnska cesta 146, 88220 Široki Brijeg. Pismo nasloviti “ZAHTJEV ZA DODJELU STIPENDIJE” s naznakom studijskog smjera studenta i godine studija.

Javni poziv ostaje otvoren do 1. novembra 2024. godine, a za više detalja pogledati Javni poziv kompanije Feal Široki Brijeg za dodjelu stipendija za akademsku 2024/25. godinu.

-Stipendije.ba

Preuzeto sa: hocu.ba