EdukacijaIzdvajamo

Poziv za učešće na inovativnom treningu o eko-socijalnom preduzetništvu

Centar za razvoj društvenog preduzetništva „Globus“, u saradnji sa Agencijom za lokalni razvoj Prozor-Rama, organizuje pilot testiranje neformalnog obrazovnog programa – treninga o eko-socijalnom/društvenom preduzetništvu, koje će biti održano online 16. i 17.10.2024. godine.

Trening se organizuje u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za inovacije u obrazovanju za eko-socijalno preduzetništvo (BC4ESE)“, koji ima za cilj uspostaviti inovativni okvir u području digitalnog obrazovanja mladih, koji se temelji na principima neformalnog obrazovanja, kao što su učenje temeljeno na igrama i obrazovanje po uzoru. Projekat je sufinansiran kroz ERASMUS+ program Evropske Unije, a provodi ga konzorcijum partnera iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Belgije, Crne Gore, Srbije i Kipra.

Trening je namijenjen prvenstveno osobama koje rade sa mladima (youth workers), ali su dobrodošli i drugi koji su zainteresovani za napredne oblike edukacija o preduzetništvu zasnovanih na principima igrifikacije/gemifikacije. Poziv je otvoren za osobe s područja Bosne i Hercegovine.

Za razliku od klasičnih edukacija o preduzetništvu, ovaj trening učesnicima nudi mogućnost upoznavanja sa inovativnim alatima i metodologijama rada u obrazovanju za socijalno/društveno preduzetništvo. Učesnicima će biti predstavljene online edukativne igre o eko-socijalnom preduzetništvu kreirane u okviru projekta, kao i zanimljiva iskustva i primjeri iz prakse.

Dodatna vrijednost treninga je u simboličnoj povezanosti sa Danima obilježavanja omladinskog rada i socijalnog/društvenog preduzetništva u saradnji sa aktivistima i partnerima CDP „Globus“ – organizacijama civilnog društva iz Doboja i Doboj Istoka. 

Program treninga se sastoji od 6 interaktivnih sesija raspoređenih u dva dana i to:

16.10.2024. sa početkom u 10:00 časova (okvirno trajanje do 13 časova sa kraćim pauzama)

Sesije:

1.         Osnove preduzetništva

2.         Uvod u eko-socijalno preduzetništvo

3.         Održivost i socijalna odgovornost

17.10.2024. sa početkom u 10:00 časova (okvirno trajanje do 13 časova sa kraćim pauzama)

Sesije:

1. Inovativnost i kreativnost

2. Biznis planiranje i strategija

3. Marketing i prodaja.

Trening će biti održan na lokalnom jeziku. 90% radnog materijala je na engleskom jeziku, stoga je poželjno i potrebno poznavanje engleskog jezika za kvalitetno učešće na treningu. Ipak, ako želite učestvovati, a vaše poznavenje engleskog jezika nije na najvišem nivou, nemojte da vas to obeshrabri. Organizatori će učesnicima pružiti podršku kroz pojašnjenja i upute za dalje korištenje materijala i sl.

Prijava učešća je obavezna. Pozivamo zainteresovane da prijavu izvrše do 11.10.2024. putem linka: https://forms.gle/T1YmMrsWx44cbQ9S6

Po završetku treninga, učesnici koji su aktivno participirali dobiće od organizatora treninga potvrdu o učešću.

Za dodatne informacije, stojimo na raspolaganju putem e-mail-a info@cdpglobus.com 

Preuzeto sa: CDP Globus