Događaji

[ONLINE MEETUP] Od medicine do zabave: Otkrij moć AR tehnologije i njene primjene u industrijama!

Zanima te kako proširena stvarnost transformiše industrije? Pridruži se online meetupu Rolify i BHAAAS i saznaj kako Hololens, uređaj za proširenu stvarnost od Microsofta, spaja digitalne holograme sa stvarnim svijetom, donoseći inovacije u medicinu, mehaniku, obrazovanje i zabavu.

Naš predavač, Nermin Osmanović, podijelit će svoje bogato iskustvo i pokazati kako AR tehnologija može unaprijediti produktivnost i poslovanje kroz konkretne primjere.

Zašto Hololens?
Znaš da je proširena stvarnost budućnost, ali ne znaš kako je primijeniti? Hololens, za razliku od tradicionalne virtualne stvarnosti, ne odvaja te od stvarnog svijeta. Umjesto toga, on nadograđuje tvoje okruženje digitalnim hologramima – bilo da se koristi u medicini, mehanici, obrazovanju ili zabavi. Zamisli kako bi bilo raditi s hologramima koji lebde ispred tebe dok istovremeno upravljaš složenim procesima i alatima. Nermin Osmanović, stručnjak s preko 20 godina iskustva, vodi te kroz sve što ti je potrebno da AR tehnologiju integrišeš u svoj rad.

Šta ćeš naučiti?
Šta ako ti kažemo da te samo jedna sesija može uvesti u svijet u kojem digitalno i stvarno koegzistiraju? Nermin će ti pokazati kako praćenje pokreta očiju, napredni korisnički interfejs i inovativne kontrole omogućavaju besprijekorno iskustvo korištenja AR sistema. Kroz praktične primjere, saznat ćeš kako Hololens donosi revolucionarna rješenja u različitim industrijama – od preciznih operacija u medicini do obrazovanja koje probija granice tradicionalnog učenja.

Zašto je ovo važno?
Ovo je tvoja šansa da shvatiš kako proširena stvarnost može ne samo unaprijediti tvoju produktivnost, nego i transformisati industriju u kojoj radiš. Bilo da si IT stručnjak, inženjer, student ili poduzetnik, AR ti može donijeti prednost na tržištu.

Kako dalje?
Pridruži nam se 1. oktobra na ovom besplatnom online događaju i uroni u svijet proširene stvarnosti! Zoom link će biti dostavljen nakon uspješne registracije putem PRIJAVNE FORME. Ne propusti priliku da naučiš direktno od stručnjaka s više od 20 godina iskustva!

Događaj je otvoren za sve – IT stručnjake, inženjere, studente, inovativne poduzetnike, i sve one koji žele saznati više o tome kako proširena stvarnost mijenja svijet.

Preuzeto sa: Rolify