Konkursi

Raspisan Konkurs za podršku projektima razvoja tehnologija vrijedan 100.000 KM

​Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske raspisalo je Konkurs za finansijsku podršku projektima razvoja tehnologija, nabavke opreme i učešća na stručnim skupovima o razvoju tehnologija u Republici Srpskoj za 2024. godinu vrijedan 100.000 KM.

Finansijska podrška projektima, između ostalog, obuhvata projekte razvoja tehnologija za testiranje i uvođenje savremene ili poboljšane postojeće tehnologije, sa mogućnošću provjere na modelu, prototipu ili pilot-tehnologiji i obezbjeđenje savremene opreme kojom se uvodi nova ili poboljšana tehnologija.

Pored toga, biće podržana učešća na stručnim skupovima o razvoju tehnologija kao i učešća u programima Evropske unije ili u međunarodnim projektima za razvoj tehnologija finansiranim od strane međunarodnih institucija i fondova.

-Cilj konkursa je unapređenje atraktivnosti, kapaciteta i uticaja istraživanja i razvoja na ukupan razvoj Srpske kroz uspostavljanje efikasnijeg sistema upravljanja naukom, inovacijama i tehnološkim razvojem kao i stvaranje sistemske podrške povećanju broja inovacija i uvođenja  novih tehnologija  u funkciji razvoja privrede – istakao je pomoćnik ministra za naučnotehnološki razvoj Zoran Bjelajac.

Prema njegovim riječima, korisnici sredstava finansijske podrške projektima mogu biti samo naučnoistraživačke organizacije i instituti upisani u Registar naučnoistraživačkih organizacija koji se vodi u Ministarstvu i visokoškolske ustanove upisane u Registar visokoškolskih ustanova koji se vodi u Ministarstvu a koja se bave razvojem tehnologija i koja su registrovana na teritoriji Srpske i Brčko Distrikta.

Konkurs je otvoren do 9. oktobra 2024. godine. 

Preuzeto sa: https://vladars.rs/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mnk/media/vijesti/Pages/vijest-konkurs-9.9.24.aspx