Vijesti

Utorak u Banskom dvoru: Izložba „Presjek“ akademskog slikara Milovana Čikića

U Malom izložbenom salonu Kulturnog centru Banskog dvora u utorak, 10. septembra u 19.00 časova biće otvorena izložba „Presjek“ akademskog slikara Milovana Čikića.

-Vrijeme se nepovratno osipa i stope koje ostaju za nama svjedočanstva su i memorijali fizičkog i duhovnog zrenja u našem kratkom kosmičkom bljesku. Umjetnička senzibilna arhitektonika bića podložna je vječitom preispitivanju opravdanosti i kvaliteta artističkih tragova koji ostaju kao zalog budućnosti i neizbrisivo svjedočanstvo ljudskog postojanja – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju kako presjeci i služe da u nekim trenucima umjetnik kroz reakciju publike i svoje autobiografsko preispitivanje valorizuje svoj dosadašnji rad na likovnoj pozornici.

-Oni nikako nisu stavljanje tačke na stvaralaštvo i življenje umjetnosti, nego bi ih prije mogli sagledati kao stvaralački intermeco u kojem umjetnik kao Šagal uzleće iznad svojih djela i iz neke druge perspektive sagledava svoje stvaralaštvo, život, vrijeme – dodaju u saopštenju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka