EdukacijaIzdvajamo

Prvi zajednički IT Girls trening kamp “IT Girls: Create, Innovate, Lead”

Kroz zajedničku inicijativu UNICEF-a u Bosni i Hercegovini i Srbiji, a u partnerstvu s Udruženjem građana “Laboratorium” Tuzla i OPENS Novi Sad, sa zadovoljstvom najavljujemo prvi zajednički IT Girls trening kamp pod nazivom “IT Girls: Create, Innovate, Lead”, koji će se održati od 11. do 13. oktobra 2024. godine u Sarajevu.

Kamp “IT Girls: Create, Innovate, Lead” kreiran je s jasnim ciljem – osnažiti djevojke i djevojčice u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT) i pružiti im alate potrebne da preuzmu aktivnu ulogu u sektoru koji oblikuje budućnost. Kroz radionice iz elektronike, robotike, programiranja, UX/UI dizajna i vještina rada s AI alatima poput Chat GPT-a, učesnice će imati priliku razviti kritičko razmišljanje, kreativnost i vještine rješavanja problema, a sve to uz vodstvo 20 sjajnih mentorica.

Pored tehničkih vještina, učesnice će raditi na razvijanju liderskih sposobnosti, samopouzdanja i timskog duha, što će im pomoći ne samo u profesionalnom, već i u osobnom razvoju. Fokus je na osnaživanju djevojčica i djevojaka da postanu inovatorice, liderke i kreatorke budućnosti, s ciljem da im se pruži jednak pristup znanju i resursima koje nudi ova oblast.

Ključni detalji kampa:
 Datum: 11. – 13. oktobar 2024.
 Lokacija: Sarajevo
 Ciljna grupa: Djevojke iz BiH i Srbije uzrasta 14-19 godina
 Broj učesnica: 50 iz BiH i 50 iz Srbije
 Prijave: Otvorene od 6. do 25. septembra 2024.

Za one koji dolaze izvan Sarajeva, osigurani su smještaj i troškovi prijevoza.

Prijave su moguće putem linka: https://forms.gle/X1yKpiDsi4zru2Ec6

Za više informacija, budite slobodni da posjetite naše web stranice:
https://itgirls.ba/
https://laboratorium.ba/

Prvi zajednički IT Girls trening kamp "IT Girls: Create, Innovate, Lead"

Izvor: Saopštenje