Vijesti

Banja Luka dobila novu dionicu šetališta uz rijeku Vrbas, osvijetljen i Gradski most

Spektakularnim koncertom na vodi koji su za sugrađane priredili Andrej Pucarević i gosti, zvanično je završena manifestacija „Banjalučko ljeto“, koja je i ove godine privukla veliki broj naših sugrađana ali i turista.

Uz sve to, okončanana je i izgradnja još jedne dionice šetališta, ovaj put uz tvrđavu Kastel, ali prvi put je zasijao i Gradski most.

Kako je naglasio gradonačelnik, Draško Stanivuković, Banja Luka sada ima ukupno šest kilometara uređenog šetališta uz rijeku Vrbas.

-Uz osvijetljenje Gradskog mosta završili smo još jedan kilometar šetališta od mosta duž zidina Kastela i obale Vrbasa. U narednim mjesecima krećemo obnovu još dvije kule na tvrđavi, a pripremamo se i za obnovu stare puškarnice čime ćemo završiti potpunu obnovu simbola našeg grada – kazao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako je plan da se već naredne godine krene u proces izgradnje kolektora otpadnih voda na Vrbasu.

-Dodatno, gradićemo i novih sedam kilometra šetališta uz rijeku – od Gradskog mosta do novog gradskog parka koji gradimo kod tržnog centra “Delta” čime će Banja Luka definitivno pripasti Vrbasu, a Vrbas Banjoj Luci – istakao je on.

Podsjećamo, „Banjalučko ljeto“ i ove godine započelo je tradicionalnom manifestacijom „Ljeto na Vrbasu“, tačnije popularnim skokovima sa Gradskog mosta, nakon čega je upriličeno i „Kino na otvorenom“, Ples pod zvijezdama“, te trke dajak čamaca, kao i besplatni treninzi na otvorenom, u Parku „Mladen Stojanović“.

Našim sugrađanima ali i turistima bilo je ponuđeno mnoštvo kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija, kako za naše najmlađe, tako i za sugrađane treće životne dobi.

Brojne aktivnosti bile su organizovane i u Domu omladine, te na uređenim plažama i štelištima uz rijeku Vrbas, kao i sada već tradicionalna manifestacija „Veliki početak“, kada su učenicima od petog do deveto razreda podijeljeni udžbenici, nakon čega su urpiličeni koncerti – prvo Ane Lazarević, a nakon toga i Indire i Kaliopi.

Svi događaji u rezultirali su time da je naš grad ponovo oborio turistički rekord, odnosno da je u šest mjeseci Banju Luku posjetilo skoro 56 hiljada turista.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka