Vijesti

U nedjelju: Posjetite azil na Manjači i pridružite se „Velikoj šetnji“

Grad Banja Luka i udruženja za zaštitu životinja organizuju „Veliku šetnju“ svih pasa koji se nalaze u azilu na Manjači, u nedjelju, 8. septembra od 12.00 časova.

-Cilj nam je da prošetamo svih 100 pasa iz gradskog azila i pružimo im dan ispunjen igrom, pažnjom i ljubavlju. Ovo je savršena prilika da provedete vrijeme sa divnim psima i uživate u zajedničkom druženju – navode iz Udruženja „WagWag“, koji su ujedno i organizatori ove akcije.

Poručuju i to kako organizovanje ovakivh aktivnosti pomaže i psima, ali i cijeloj zajednici.

-Na ovaj način želimo da ohrabrimo i druga udruženja i volontere da organizju slične događaje, jer zajedno možemo napraviti veliku promjenu. Ukoliko želite doći ali nemate prevoz, javite nam se u inboks. Potrudićmo se da pronađemo prevoz za sve one koji žele učestvovati – navode iz Udruženja „WagWag“.

Podsjećamo, ovo je takođe prilika da pronađete svog vjernog prijatelja ili da jednostavno provedete vrijeme sa nekim od pasa koji borave u azilu, te da im pružite pažnju i ljubav.

Ukoliko razmiljate o udomljavanju, napominjemo da je sam proces veoma jadnostavan, a radnici u azilu na Manjači su uvijek spremni svakom da pomognu oko svih nejasnoća.

Podsjećamo, svi naši sugraćani, koji žele kućnog ljubimca – mogu jednostavno da postanu ponosni vlasnici jednog od pasa iz azila.

Treba napomenuti i to da je udomljavanje psa iz azila besplatno i jednostavno, a važno je istaći da se u azilu radi o psima koji su spremni za udomljavanje, jer su prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka