EdukacijaIzdvajamo

Akademija za razvoj društveno korisnih ideja

Prijavi se i osvoji podršku za svoju projekat!

Ako si prepoznao/la problem u društvu i imaš ideju i volju za njegovo rješavanje – ova akademija je idealna prilika za tebe!

Tražimo 30 mladih inovatora, lidera, aktivista, preduzetnika i svih onih koji smatraju da je njihov poziv da kreiraju rješenja za probleme, a ne samo da se žale na njih.

Šta je Akademija?
Akademija je dvomjesečni online program, u okviru kojeg ćemo ti pružiti sve potrebne alate, znanja i podršku da svoju ideju izgradiš u konkretan i provodiv plan za realizaciju. Naši stručnjaci i tim s više od 20 godina iskustva u vođenju domaćih i međunarodnih projekata, te razvijanju ideja, pratit će ćete kroz svaki korak – od formulisanja ideje, definisanja ciljeva i strategija, do kreiranja efektnih kampanja i za one najbolje priliku za osiguravanje resursa za realizaciju planova. Program zahtijeva minimalno 30 sati tvog angažmana kroz interaktivne sesije, personalizovane smjernice i praktične zadatke.

Šta Nudimo?
Akademija ti omogućava da naučiš kako da kreiraš efikasna i provodiva rješenja za društvene probleme.
Konkretno, fokusirat ćemo se na teme:

  1. Analiza i istraživanja problema;
  2. Procjena i razvoj ideja;
  3. Kreiranje strategije i akcionog plana;
  4. Prikupljanje sredstava i finansije;
  5. Marketing i promocija;
  6. Pravni izazovi;
  7. Komunikacija i predstavljanje idejnog rješenja;
    Na kraju programa, deset najperspektivnijih učesnika dobit će dodatnu podršku kroz naš mentorski program i mogućnost da prikupljaju sredstva kroz crowdfunding platformu “Podrži ideju”.

O Platformi
Tvoj put ka ostvarenju ideje ne završava s Akademijom – on tek počinje. Naša crowdfunding platforma će povezivati mlade inovatore s donatorima i mentorima, pružajući ti priliku da promovišeš svoju ideju i prikupiš sredstva potrebna za realizaciju.

Kada akademija počinje?
Akademija počinje u prvoj sedmici oktobra i završava sredinom decembra 2024. godine.

Ko Se Može Prijaviti?
● Social impact Ideja: Ideja mora rješavati određeni problem od interesa za zajednicu. Može biti profitna ili neprofitna.
● Dob: Od 18 do 35 godina.
● Stanovnik BiH.
● Pojedinci i timovi (timovi šalju jednog predstavnika na akademiju).

Šta Očekujemo od Polaznika

  1. Posvećenost ideji: želimo mlade osobe koje su strastvene i posvećene svojoj ideji, s jasnom vizijom i željom za njenom realizacijom. Cijenimo ukoliko vidimo da je osoba uložila i hoće da kontinuirano ulaže vrijeme i trud u razvoj ideje.
  2. Želja za učenjem: želimo mlade osobe koje su otvorene za nova znanja i spremni da ih primijene u praksi. Potrebno da se pokažete kao osoba koja preuzima inicijativu, traži pomoć kad joj treba, postavlja pitanja i spremna na prilagodbu na temelju povratnih informacija.
  3. Poštovanje rasporeda: želimo mlade osobe koje poštuju raspored i rokove, te time cijene svoje vrijeme, ali i vrijeme svih onih koji su dio ove akademije. Očekujemo od tebe angažman subotom ujutro (2-3 sata) za vrijeme trajanja programa, te da u toku sedmice odvojiš minimalno 2 sata na razmišljanje o ideji i razradi programskih zadataka.

Kako Se Prijaviti?

Prijavit se možeš ispunjavanjem ove forme https://forms.gle/KEdVyqKdrisULdXPA do 22. septembra 2024. Nepotpune i kasne prijave nećemo razmatrati.

Broj mjesta je ograničen na 30 inovatora/timova inovatora. Obavijest o rezultatu prijave ćeš dobiti do 29. septembra 2024.

Za sve informacije i pitanja, kontaktiraj nas putem podrziideju@gmail.com.

Naš tim je tu da ti pomogne.

Pridruži se Akademiji i pokaži da si jedan/na od onih koji rade na rješavanju problema u BiH!

“Akademija je finansirana grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“