Vijesti

Humanitarnog karaktera: Druga revija narodnih nošnji “Rest.art”

Druga revija narodnih nošnji “REST.art ” u organizaciji Radničkog kulturno-umjetničkog društva “Pelagić” biće održana 7. septembra u Domu omladine sa početkom u 19.00 časova.

Iz ovog KUD-a navode kako će sav prihod od prodaje ulaznica biće usmjeren za liječenje Sergeja Stupara, koji se trenutno nalazi na liječenju u Moskvi.

-Pozivamo vas da se pridružite našem posebnom događaju posvećenom očuvanju bogate tradicije i kulture naših naroda. Ove godine, revija ima poseban humanitarni karakter – pružamo podršku našem dragom prijatelju Sergeju Stuparu – saopštili su iz RKUD-a “Pelagić”.

Dodaju kako će revija obuhvatiti izložbu autentičnih narodnih nošnji, nastup našeg kulturno-umjetničkog društva i bazar, koji će okupiti izlagače rukotvorina i tradicionalne hrane.

-Publika će imati priliku da vidi izložbu autentičnih narodnih nošnji sa izlagačima iz različitih krajeva, koji će prikazati raznovrsne i jedinstvene komade naše kulturne baštine. Ne propustite priliku da budete dio ovog značajnog događaja i pružite neophodnu podršku – dodaju iz ovog RKUD-a.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka