Događaji

Meetup: Kome sve (ne) treba AI ?

🤖Quo Room+Boro GPT DogađAI 

KOME SVE (NE) TREBA AI? 

🤖Diskusija o tome kako je GenAI liberalizovao nove tehnologije, da li je danas potrebno i neophodno da budete inžinjer ili programer da biste bili uspješni sa AI?
Borislavova teza je da je AI i dalje (ne)namjerno mistifikovan i (ne)opravdano stavljen pod tehničke aspekte.

🤖Kratka biografija:

Borislav Vukojević je master komunikologije, komunikacijski konsultant, radi 3 stalna posla, ali je ponajviše istraživač novih tehnologija. Predaje na Fakultetu političkih nauka, konsultuje UNESCO, drži kurseve iz AI alata od sredine 2023. godine.
Suđeni doktor komunikoloških nauka, ali vječno mu fali još jedan mjesec. Sredinom 2023. godine pokreće svoj alter ego Boro GPT @boro_gpt na Instagramu, te se pronalazi u još jednom zanimanju: knowledge curator.
Testirao je više od 200 AI alata i držao obuke iz AI-ja za 500+ polaznika.

🤖Komentar govornika:

“Kao aktivan korisnik alata generativne vještačke inteligencije, prvi i osnovni metod koji primjenjujem je kritičko mišljenje. Ne postoji alat koji je savršen, što smatram pozitivnim, jer je odgovornost i dalje rezervisana za čovjeka. Koristim preko 50 alata na mjesečnom nivou, bilo da se radi o tekstu, generisanju slika, videa, audio formata i sl. Najviše pažnje dajem AI alatima koji su repurposing mašine, pa tako mogu da kreiram stotine kratkih video formata za nekoliko sati. Zagovaram tezu da veliki jezički modeli nisu pitalice, nego asistenti koji nam pomažu da budemo bolja verzija čovjeka.”

🔗 Link za prijavu https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfaS6E0Zuwi5Frn5JEFQxeNmz6voMXXflzLbJl9cETdaEZ7lQ/closedform

Preuzeto sa: Instagram