Vijesti

“Veliki početak”: Banjalučke školarce očekuje mnoštvo poklona i iznenađenja

Grad Banjaluka aktivno radi na pripremama za manifestaciju “Veliki početak”, kojoj se najviše raduju školarci, a očekuju ih sjajni pokloni.

Kako kaže Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika, za školarce su, osim besplatnih udžbenika, pripremili mnoštvo poklona korisnih za školu, ali i edukativne sportske i zabavne sadržaje.

“Pozivam školarce, roditelje, ali i sve sugrađane da se u nedjelju, 1. septembra, od 18 časova na platou kod multifunkcionalne dvorane u parku ‘Mladen Stojanović’ pridruže događaju koji grad organizuje povodom početka nove školske godine”, istakla je ona.

Prema njenim riječima, grad priprema edukativne aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, sportske i zabavne aktivnosti.

“Uvjerena sam da će se naši tinejdžeri zasigurno obradovati i nastupima Ane Lazarević, Danila Milosavljevića, Muzičkog ateljea ‘MaMa VoX’ i naših ‘Vrapčića'”, ističe Šukalova.

Dodaje da naše školarce u okviru manifestacije “Veliki početak” očekuje zaista sjajna atmosfera, uz puštanje balona, te brojna iznenađenja i poklone.

“Kao i do sada, za naše školarce pripremili smo poklone u vidu školskog pribora i opreme za školu, a uz to, naše đake obradovaćemo i besplatnim kartama za pozorište i Gradski olimpijski bazen, ali i pokloniti im besplatne vožnje dajakom. Ovim aktivnostima želimo našim školarcima olakšati, ali i uljepšati polazak u školu, njihov veliki početak”, naglasila je Šukalova.

Ona je još jednom podsjetila da je, uporedo sa već ustaljenom praksom i aktivnostima u vezi s podjelom besplatnih udžbenika za osnovce, obnovljena i horizontalna saobraćajna signalizacija u zonama škola.

Prema riječima jedne Banjalučanke, besplatni udžbenici su olakšanje za sve roditelje, a naročito za one sa više djece.

“Majka sam troje djece, a dvoje ide u školu. Najveće olakšanje sam osjetila kada je i drugo dijete krenulo u školu i dobilo besplatne knjige, jer ne kupujemo knjige za dvoje djece. Veliki je izdatak spremiti ih za školu, jer je, pored udžbenika, potrebna i odjeća, obuća, torbe, sveske i ostali pribor. Trudimo se da im ništa ne nedostaje”, rekla je ona, te dodala da, kako djeca rastu, potrebno je i više finansija, tako da će ova mjera besplatnih udžbenika značiti svake godine sve više, a naročito kada i treće dijete krene u školu.

Preuzeto sa: Nezavisne