Stipendije

Prijavite se za stipendiju Univerziteta Dalarna u Švedskoj

Univerzitet Dalarna, jedan od vodećih univerziteta u Švedskoj, nudi djelimično finansirane stipendije za master studije za 2025. akademsku godinu. 

OBLAST: više oblasti

OPIS: Stipendije Univerziteta Dalarna omogućavaju studentima da smanje troškove školarine, čineći visoko obrazovanje u Švedskoj pristupačnijim. Stipendije pokrivaju od 10 do 50 procenata ukupnih troškova školarine. Ove stipendije se često dodjeljuju na osnovu akademskog uspjeha, podržavajući izuzetne studente u njihovom akademskom napredovanju. Pored toga, stipendisti postaju dio raznovrsne i međunarodne studentske zajednice, što dodatno obogaćuje njihovo iskustvo studiranja u Evropi.

USLOVI: Za prijavu na ovu stipendiju, kandidati moraju imati diplomu osnovnih studija od priznate univerzitetske institucije, koja je ekvivalent švedskom kandidatexamen. Takođe, potrebno je ispuniti uslove za poznavanje engleskog jezika, uz minimum od 90 poena na TOEFL IBT ili 6.5 na IELTS testu, pri čemu nijedna sekcija ne smije biti ispod 6.0. Kandidati moraju biti studenti koji plaćaju školarinu.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili, potrebno je popuniti onlajn aplikacionu formu i dostaviti sve potrebne dokumente, uključujući akademske transkripte, preporuku, dokaz o poznavanju engleskog jezika, CV i video od 60 sekundi (objašnjavajući zašto ste pravi kandidat za stipendiju).

ROK ZA PRIJAVU: 01.10.2024.

Detaljnije na: https://www.du.se/en/study-at-du/international-students-applications-admissions-and-registration/scholarships

Preuzeto sa: mladiinfo.me