Vijesti

Uz besplatne placeve besplatni i projekti za “tipsku banjalučku kuću”

Na sajtu Gradske uprave Banjaluka objavljene fotografije tipskih projekata za kuće nazvane Lipa, Vrba i Kesten. Izvor: GU Banjaluka

Banjalučani od Grada dobijaju i potpuno besplatan projekat za izgradnju kuće, saopšteno je na sajtu Grada.

“Lipa, Vrba i Kesten nazivi su tipskih projekata kuća koje Grad Banjaluka poklanja svojim građanima”, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je predstavio projekte za tri tipske kuće, koje će građani od Grada moći dobiti potpuno besplatno.

Kako je istakao, uz besplatne placeve, besplatne građevinske dozvole kao priključke na vodovodnu i kanalizacionu mrežu građani imaju pravo i na besplatan projekat za kuću i to od 90m2 do 200m2, u zavisnosti od modela kuće koji izaberu.

Još uvijek su nejasni uslovi neophodni za dobijanje besplatnog placa. Na sajtu grada je 13. avgusta objavljen pozv za mlade bračne parove i samohrane roditelje da se prijave za besplatne placeve za gradnju stambenog objekta.

“Svi zainteresovani potrebno je da popune prijavu u Kancelariji za građane, tačnije u kancelariji broj 22, a sve kako bi resorno Odjeljenje imalo evidenciju koliko je mladih bračnih parova i samohranih roditelja zainteresovano za besplatne placeve”, navedeno je iz Odjeljenja za društvene djelatnosti, te dodaju da se i dalje čeka na to da Odluka Skupštine Grada bude usvojena, a sve kako bi se čim prije krenulo sa realizacijom ove politike.

Ipak, ne navodi se pod kojim uslovima će placevi biti dijeljeni, kao ni lokacija.

(MONDO)

Preuzeto sa: mondo.ba