Edukacija

Edukacije za AI Alate: Blum Institut Predstavlja Prompting Akademiju

U svijetu koji se brzo mijenja, poslodavci sve više prepoznaju važnost poznavanja rada u alatima umjetne inteligencije (AI). Sve veći broj poslodavaca zahtijeva od svojih zaposlenika da budu vješti u upravljanju ovim naprednim tehnologijama, jer one donose značajne prednosti u pogledu efikasnosti, produktivnosti i inovativnosti.

Velike globalne kompanije poput Amazona, Microsofta, Google-a, BMW-a, Siemensa i brojnih drugih, već odavno ulažu značajna sredstva u obuku svojih zaposlenika za rad s AI alatima, prepoznajući njihovu ključnu ulogu u poboljšanju efikasnosti i inovacija. Ovakve inicijative potvrđuju da je poznavanje rada s AI tehnologijama postalo neophodno za napredak u modernom poslovanju.

Kako bi odgovorili na nove zahtjeve tržišta, Blum Institut je pokrenuo Prompting Akademiju, posvećenu unaprijeđenju vještina i znanja u oblasti AI tehnologija.

Prompting Akademija nudi sveobuhvatnu obuku kroz šest modula koji pokrivaju ključne aspekte rada s AI alatima, počevši od uvoda u prompt inženjering, pa sve do naprednih tehnika automatizacije i optimizacije.

Polaznici će naučiti kako efikasno koristiti AI alate poput ChatGPT-a, Claude-a , Geminia, i generalno “Large Language Modela” za optimizaciju procesa i unapređenje poslovnih rješenja, a koje će im omogućiti da se istaknu na tržištu. Obuka obuhvata pisanje preciznih i moćnih promptova, kreiranje vlastitih AI agenata, te optimizaciju promptova za postizanje vrhunskih performansi.

Kroz ovaj program, učesnici će steći praktične vještine i znanja koja se mogu odmah primijeniti u različitim industrijama, suočiti se sa stvarnim poslovnim izazovima, i ovladati tehnikama koje će im omogućiti da vode inovacije u svojim organizacijama. Ova akademija je dizajnirana da ih transformiše u stručnjake za upravljanje AI alatima, osiguravajući im tržišnu prednost u sve konkurentnijoj AI eri.

Više detalja o Prompting akademiji Blum Instituta, možete pronaći na sljedećem linku https://blumacademy.ai/.

Ova akademija će se po prvi put održati sklopu nadolazećeg Kiss The Future AI Summita u Sarajevu, i to 6. septembra.

Prijave za prvu grupu polaznika možete učiniti kupovinom ulaznice za AI Summit, te odabirom Standard Plus ulaznice koja pored pristupa centralnom događaju u Narodnom pozorištu, omoguće pristup i ovoj i drugim radionicama koje će se održavati u Europe House-u. Kupovinu ulaznica možete izvršiti na sljedećem linku https://www.kupikartu.ba/karte/event/6637/ai-summit-2024-kiss-the-future.

Kiss The Future AI Summit održava se u Sarajevu 5. i 6. septembra, i okuplja brojne AI stručnjake, inovatore, i lidere iz različitih industrija. Ovaj dvodnevni događaj pruža jedinstvenu priliku za razmjenu znanja, umrežavanje i učenje o najnovijim dostignućima u oblasti umjetne inteligencije. Pored panel diskusija i predavanja, učesnici će imati priliku prisustvovati Prompting Akademiji, te drugim vrijednim radionicama.

Više informacija o samom programu događaja možete potražiti na sljedećem linku https://kissthefuture.ai/.

Preuzeto sa: klix.ba