Vijesti

Bratski gradovi: Banja Luka i Užice potpisali Memorandum o razumijevanju

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković i gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević potpisali su Memorandum o razumijevanju između ova dva grada.

-Banja Luka i Užice su od danas bratski gradovi – poručio je gradonačelnik Stanivuković nakon sinoćnjeg potpisivanja Memoranduma u ovom gradu u Srbiji.

Kako je istakao – „potpisivanje Memoranduma još jednom potvrđuje neraskidivu vezu naše matice Srbije i Republike Srpske“.

-Naše jedinstvo je naša snaga, a naša sloga ključ je za uspješan i prosperitetan život svih nas, ujedinjenih u ljubavi prema otadžbini i našem narodu. Hvala gradonačelnici Jeleni Raković Radivojević i svim Užičanima na srdačnoj dobrodošlici – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnica Užica istakla je nakon potpisivanja Memoranduma da smo jedan, bratski narod koji ima iste korijene, jezik i pismo, a koji je razdvojen samo teritorijalno.

-I zato se svi oblici naše saradnje moraju produbiti, proširiti i u skladu i sa nedavno usvojenom Deklaracijom Svesrpskog sabora njegovati i razvijati. Upravo razvijanjem ekonomskih, privrednih, kulturnih, naučnih, sportskih i svih drugih vrsta veza i odnosa doprinijećemo boljem životu građana Srbije i Republike Srpske, a u ovom slučaju Užica i Banje Luke – nagalasila je gradonačelnica Užica.

Prema njenim riječima, posebno je zadovoljstvo što se Memorandum potpisuje u godini kada je Užice prestonica kulture Srbije, gdje već postoji saradnja na nivou kulturnih ustanova, ali i u danu kada se otvara festival „Licidersko srce“, jer naši i KUD-ovi Republike Srpske njeguju tradiciju srpskog folklora i tako čuvaju našu tradiciju širom Evrope i svijeta.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka