Stipendije

Prijavite se za stipendije na Univerzitetu Istočnog Mediterana

Univerzitet Istočnog Mediterana u Turskoj nudi stipendije za akademsku 2024-25. godinu. Stipendije su potpuno ili djelimično finansirane i otvorene za međunarodne studente.  

OBLAST: više oblasti

OPIS: Stipendije Univerziteta Istočnog Mediterana (EMU) pokrivaju 100% ili 50% školarine, pružajući finansijsku pomoć za pokriće dijela ili cijelog iznosa školarine. Pored toga, stipendisti će imati pristup visoko kvalitetnom obrazovanju na EMU-u, poznatom po različitim akademskim programima i iskusnom fakultetu. 

USLOVI: Za programe master studija na engleskom jeziku i sve PhD programe (koji su ponuđeni na engleskom i turskom jeziku), obavezno je dostaviti dokaz o znanju engleskog jezika. Ako kandidati nemaju važeći sertifikat o znanju engleskog jezika koji ispunjava uslove EMU-a, nivo znanja će biti procijenjen putem ispita koji organizuje EMU. Kandidati za PhD programe moraju imati diplomu master studija. Za EMU stipendije u Turskoj, kandidati moraju imati minimalno diplomu osnovnih studija sa prosjekom od 3.00 od 4.00 ili ekvivalent. Takođe, ocjenjivaće se i drugi kriterijumi osim prosjeka. 

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU: 13.09.2024.

Detaljnije na: https://grad.emu.edu.tr/en/fees/scholarships

Preuzeto sa: mladiinfo.ma