Studenti

Aplicirajte za fotografsku nagradu za studente

Svjetska organizacija za fotografiju poziva sve studente uzrasta od 18 do 30 godina koji su upisani na fakultet koji nudi predmet o fotografiji da se prijave za fotografsko takmičenje. 

OBLAST: fotografija

OPIS: Glavni pobjednik će osvojiti titulu Student fotograf godine, dok će do 10 finalista biti uvršteno u uži izbor. Pobjednik i njegov fakultet/institucija primiće Sony opremu za digitalnu obradu slike (u vrijednosti od 30 000 eura) i imaće obezbijeđen prevoz i smještaj za ceremoniju dodjele nagrada u Londonu (student i jedan mentor). Takođe, pobjednik će dobiti sertifikat, trofej, globalnu medijsku pažnju, primjerak knjige i biti uključen u knjigu koja prati takmičenje. Pored toga, radovi pobjednika biće prikazani na izložbi, promovisani na sajtu Svjetske organizacije za fotografiju (WPO), kao i u okviru onlajn zajednice WPO-a. Finalisti će takođe dobiti sertifikat, medijsku pažnju, biće uključeni u knjigu i njihovi će radovi biti izloženi i promovisani.

Tema:

Za ovogodišnji zadatak, traži se od studenata da kroz seriju od pet do 10 fotografija prikažu prvi dio ili najraniju fazu nečega. Bilo da pratite novi život, dijelite početak nečijeg dana, pratite pripreme i početak određene prilike ili proslave, ili otkrivate obećanja nove tehnologije. Priča, pristup i fotografski stil mogu biti u bilo kojem žanru.

Vaše fotografije mogu biti snimljene bilo kojim uređajem, u bilo kojem stilu – crno-bijelo ili u boji – i iz bilo kojeg ugla koji smatrate najboljim. Iako su kreativni odgovori ohrabreni, fotografi moraju ostati vjerni zadatku.

USLOVI: Da bi se prijavili, studenti moraju pohađati fakultet koji nudi program fotografije ili neki predmet na kojem se uči o fotografiji. Takođe, studenti moraju imati između 18 i 30 godina na datum zatvaranja konkursa, 29. novembra 2024. godine, i moraju nastaviti svoje studije do aprila 2025. godine.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili, potrebno je da se registrujete putem sajta organizatora i predate svoje radove onlajn. Ako vaša institucija nije registrovana, možete je registrovati putem posebnog linka na sajtu.

ROK ZA PRIJAVU: 29.11.2024. godine do 13h

Detaljnije na: https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/student

Preuzeto sa: mladiinfo.me