Stipendije

Clarendon stipendija na Oxford univerzitetu

Clarendon stipendija Univerziteta Oxford u Velikoj Britaniji je prestižna stipendija za međunarodne studente koji žele da nastave postdiplomske studije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

OBLAST: više oblasti

OPIS: Međunarodni studenti mogu da pohađaju master ili doktorske programe na Oksfordskom univerzitetu za akademsku 2025. godinu. Međunarodna stipendija će podržati i redovne i vanredne studente. Clarendon Fund Scholarship u Velikoj Britaniji će takođe pružiti priliku svim sjajnim studentima da besplatno studiraju u Oksfordu. Ne postoji poseban obrazac za prijavu za studente koji se prijave prije isteka roka; Univerzitet u Oksfordu će automatski razmotriti prijavu za prijem za Oksfordsku stipendiju Clarendon 2025.

Univerzitet u Oksfordu će dodijeliti 130 najboljih kandidata potpuno finansirane stipendijame za studiranje.

Pošto su stipendije Clarendon fonda na Univerzitetu u Oksfordu u potpunosti finansirane, univerzitet nema taksu za prijavu; proces prijave je besplatan. Još jedna stvar u vezi sa studiranjem u Ujedinjenom Kraljevstvu je to što britanska vlada takođe obezbjeđuje dvogodišnju radnu dozvolu.

Trajanje magistarske stipendije Clarendon je dvije godine, a trajanje stipendije za doktorske studije je 3 do 4 godine.

USLOVI: Studenti iz bilo koje zemlje mogu se prijaviti za stipendije ako ispunjavaju kriterijume programa.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili potrebno je pronaći vaš smjer interesovanja na https://www.ox.ac.uk/admissions/graduate/courses/courses-a-z-listing?wssl=1 i ispuniti proces prijave (proces varira u zavisnosti od smjera).

Dokumenta koja je potrebno otpremiti: lični iskaz. dokaz o nagradama ili sertifikatima, prijedlog istraživanja (ako je primjenljivo), akademski transkripti ili diplome, pasoš, drugi dokumenti mogu biti potrebni u skladu sa programom za koji se prijavljujete.

ROK ZA PRIJAVU: u toku

Detaljnije na: https://www.ox.ac.uk/clarendon/information-for-applicants

Preuzeto sa: mladiinfo.me