Vijesti

Banjalučki bend “Charna” predstavlja prvi studijski album “Dijete noći”

Banjalučki bend “Charna”, koji je trijumfovao na “Zaječarskoj gitarijadi”, “Mostarskoj gitarijadi” i na domaćem terenu “Banjalučkoj gitarijadi”, krunisao je tri titule novim albumom “Dijete noći”.

Na ovom prvom studijskom izdanju nalaze se pjesme “Maske”, “Jug”, “Staklene suze”, “Mute”, “Krila”, “Kraj”, “Glas”, “Istina”, “Vrati me” i “Sanjaš”.

Kako ističu iz “Charne”, novi album su obilježile i saradnje s domaćim muzičarima.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da smo na dvije pjesme sarađivali s drugim umjetnicima. Na numeri “Mute” gostuje banjalučki reper Bojan Madžar, koji se potpisuje kao Zdoje. Pored toga, predstavljamo i pjesmu “Krila”, koja je snimljena u saradnji s Jasminom Šutom iz Mostara,” rekao je frontmen benda David Jojić.

Iz benda poručuju da je ovaj album mogao i ranije doći pred publiku, ali da je ipak odluka bila da se dočeka pravo vrijeme.

“Pomalo smo stidljivo čuvali sve pjesme od očiju, odnosno ušiju javnosti, dok ih nismo doveli do savršenstva, kako tekstualno i instrumentalno, tako i produkcijski,” dodao je Jojić.

Jedan dio numera je snimljen u studiju “Cirith Ungol” u Aleksandrovcu kod producenta Dražena Kecmana, dok su neke od pjesama snimljene u studiju “Pavarotti” u Mostaru pod producentskom palicom Marka Tice.

“Željeli smo da sa ovim albumom opravdamo povjerenje publike, ali i muzičkih velikana zemlje i regiona, koji su nam ukazali povjerenje proglasivši nas za najbolji bend na tri velika takmičenja,” poručio je Jojić.

Frontmen dodaje da su sami članovi benda zaslužni za svaki segment ovog albuma.

“Sve smo radili u svojoj kuhinji. Pored samih pjesama, i vizuelni identitet benda je djelo samih članova ‘Charne’,” rekao je Jojić.

Novi album banjalučkog benda moguće je poslušati na svim streaming platformama, kao i na YouTube kanalu grupe Charna. Kada su u pitanju naredni planovi benda, Jojić ističe da će se muzičari sada fokusirati na promociju novog materijala pred publikom uživo.

“Prvi nastup nas očekuje za nekoliko dana u Kreševu, nakon toga plan je da se vratimo u Zaječar i otvorimo ovogodišnje izdanje festivala kao prošlogodišnji pobjednici. Nadamo se da ćemo poslije ova dva koncerta napraviti nastup i za publiku u Banjaluci,” naglasio je Jojić.

Bend “Charna” čine vokal David Jojić, gitarista Igor Stanković, basista Darko Karać, bubnjar Vladan Gvozdić i gitarista Srećko Popović.

Preuzeto sa: BLmojgrad