Događaji

Ciklokino sa drugarima iz Italije

Banjalučka kritična masa je opet tu, a ljeto je u znaku filma! Ovoga mjeseca vozimo posljednji utorak, 30. 7., a prikazujemo filmove energijom proizvedenom pedalama, sa drugarima biciklistima iz Italije.

Naime, @ciclocinema grupa cikloturista iz Italije u posjeti je Krajini, gdje putuju pet dana kroz pet gradova (Prijedor, Novi Grad, Bosanska Krupa, Sanski Most i Banja Luka), u kojima se prikazuju filmovi pokretani isključivo energijom proizvedenom na licu mjesta, uz pomoć pedala.

Dođite da zajedno okrećemo pedale i uživamo u izboru filmova.

Više o ,,Ciclocinema” grupi putem linka u opisu profila.

Vožnja se organizuje u saradnji sa @centar_za_zivotnu_sredinu, @zdravodaste i @ciclocinema a podržana je od strane fondacije @hbs_sarajevo.

Okupljanje i start:
Utorak, 30. 7. u 19.30
Tvrđava Kastel, zapadna kapija

Završetak zajedničke vožnje je u parku Mladen Stojanović, ispred @zdravodaste

Svi učesnici voze na sopstvenu odgovornost.
***********************************
Banjalučka Kritična Masa (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji. Pored mjesečnih vožnji članovi Banjalučke kritične mase će raditi na informisanju i edukaciji svih učesnika u saobraćaju radi povećanja bezbjednosti u saobraćaju, popularizaciji bicikla kao prevoznog sredstva, zagovarati unapređenje biciklističke infrastrukture i sl. Članovi Banjalučke kritične mase su građani i građanke Banjaluke i okruženja, gosti i turisti, ljubitelji bicikla, čiji angažman u inicijativi se zasniva na volonterskoj i dobrovoljnoj osnovi.

Preuzeto sa: Instagram