Edukacija

Poziv za prijave: Omladinska akademija “Stanje mira”

Evropska unija u Bosni i Hercegovini u saradnji s Centrom za postkonfliktna istraživanja (CPI) organizuje Omladinsku akademiju ,,Stanje mira” od 7.8. do 9.8.2024. godine, a koja će se održati u Vitezu, Bosni i Hercegovini.

Sa sveobuhvatnim ciljem aktivnog uključivanja mladih Zapadnog Balkana u proces pomirenja, Omladinska akademija ,,Stanje mira” će okupiti 50 mladih ljudi sa Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Crna Gora i Srbija) u Vitezu, BiH, te uključiti ih u niz aktivnosti, terenskih posjeta, koncerata, projekcija filmova i radionica.

Konferencija prati prošlogodišnju Omladinsku akademiju ,,Stanje mira” i fokusirana je na izgradnju razumijevanja, tolerancije i veza između mladih iz regiona, te na učenje kako njegovati i slaviti kulturne, društvene i religijske razlike na Balkanu i u Evropi. Službeni radni jezici Konferencije su bosanski/srpski/hrvatski/crnogorski. Sve troškove učešća (put, smještaj, hrana i materijali) pokrivaju organizatori.

MOŽETE SE PRIJAVITI AKO STE:

– Državljanin ili stanovnik Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore

– Imate između 18 i 30 godina

– Imate želju da naučite više o procesu izgradnje mira na Zapadnom Balkanu

– Svi mladi su dobrodošli, bez obzira na prethodno radno iskustvo i školovanje

KAKO SE PRIJAVITI?

Od odabranih učesnika se očekuje prisustvo tokom svih dana programa. Ako ste zainteresovani za učešće, ispunite obrazac koji možete pronaći ovdje i pošaljite ga na e-mail events.pcrc@gmail.com. Rok za prijavu je 18.7.2024. godine, do 23.59h.

Za sva pitanja kontaktirajte events.pcrc@gmail.com.

Preuzeto sa: eeas.europa.eu