IzdvajamoStipendije

Univerzitet u Miamiju nudi Stamps stipendiju za najbolje studente i studentice

Stamps stipendija je najprestižnija stipendija za zasluge koja je dostupna studentima i studenticama na Univerzitetu u Miamiju. Ova stipendija se dodjeljuje izuzetnim i akademski uspješnim učenicima i učenicama srednjih škola.

Stamps stipendisti i stipendistkinje primaju nagradu za zasluge koja je ekvivalentna punom trošku školovanja za četiri godine dodiplomskog studija. Nagrada uključuje školarinu i naknade, smještaj u kampusu, plan ishrane, univerzitetsko zdravstveno osiguranje, udžbenike, dodatak za laptop i pristup fondu za obogaćivanje u iznosu od 12.000 dolara, koji se može koristiti za studiranje u inostranstvu, dodiplomska istraživanja, neplaćene prakse i druge obrazovne aktivnosti (troškovi iz fonda za obogaćivanje podliježu prethodnom odobrenju Ureda prorektora).

Dodatne pogodnosti Stamps stipendije uključuju biti dio zajednice na kampusu i na nacionalnom nivou, finansiranje za podršku akademskim i naučnim istraživačkim projektima, kulturnim i liderstvenim programima, studiranju u inostranstvu, konvencijama i drugim regionalnim konferencijama, te pozivnice na online događaje i mrežne prilike.
Stamps stipendija se razlikuje od programa Stamps stipendista na Frost School of Music. Saznaj više o programu i posjeti stranicu Frost School of Music za stipendije i finansijsku podršku.

Kriteriji
Kandidati za rani prijem i ranu akciju automatski se razmatraju kada se prijave na UM tako što predaju sve zahtjeve za upis u prvu godinu do 1. novembra.

Uslovi
•Završen redovni dodiplomski program studija sa najmanje 12 ECTS bodova tokom svakog od zimskog i ljetnog semestra, za najmanje 24 ECTS boda po akademskoj godini.
•Minimalni GPA od 3,0 za akademsku godinu na Univerzitetu u Miamiju, sa početnim izračunom na kraju drugog semestra.
•Nagrada je podložna reviziji u zavisnosti od prijema bilo koje dotacije, stipendije ili unaprijed plaćene školarine i/ili smještaja koji nisu predviđeni u vrijeme dodjeljivanja nagrade.

Za više informacija o stipendiji klik na link!

Preuzeto sa: Rolify