Edukacija

Kurs „Uvod u veštačku inteligenciju i prompt inženjering”

Kurs „Uvod u veštačku inteligenciju i prompt inženjering” posvećen je konceptima važnim za veštačku inteligenciju i prompt inženjering.

– Prva sesija kursa govori o tome šta je uopšte ideja veštačke inteligencije i objašnjava razlike između ključnih pristupa ovoj oblasti.

– U drugoj sesiji se posvećujemo asocijativnom učenju i vidimo kako je ovaj pristup uticao na razvoj neuronskih mreža i duboko učenje.

– U trećoj sesiji se neposredno upoznajemo sa veštinom prompt inženjeringa radeći direktno sa najpopularnijim generativnim AI sistemom danas: OpenAI ChatGPT.

– U četvrtoj sesiji učimo osnove rada sa OpenAI API, načinom da iz programskog jezika Python komuniciramo sa ChatGPT i iskoristimo njegove odgovore kako bismo na osnovu njih jednog dana gradili aplikacije podržane generativnom AI!

„Uvod u veštačku inteligenciju i prompt inženjering” je besplatan i nastao je u okviru projekta Preduzmi ideju koji realizujemo sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), a napravili su ga DataKolektiv i asocijacija profesionalaca MAŠINERIJA.

Kurs je dostupan na linku https://www.preduzmi.rs/edukativni-materijal/kurs-uvod-vestacku-inteligenciju-i-prompt-inzenjering/

@usaidserbia
@digitalnasrbija

Preuzeto sa: Instagram