DogađajiIzdvajamo

STEM Youth Camp – prijavi se!

Da li te je oduvijek oduševljavao svijet nauke? Izvođenje STEM eksperimenata u tebi budi znatiželju? Pet dana druženja sa vršnjacima i vršnjakinjama iz cijele BiH kroz radionice, kvizove i društvene igre zvuči kao savršen plan za ljeto?

Ako je odgovor DA, prijavi se na Stem Youth Camp 2024, koji organizuje Asocijacija za napredak nauke i tehnologije BiH. Istraži uzbudljivi svijet STEM-a i otkrij kako je to biti naučnik i naučnica. Stekni nova znanja i vještine, i upoznaj nove prijatelje i prijateljice.

Šta vas očekuje?

Na kampu ćeš se upoznati sa savremenim naučnim i tehničkim trendovima, i dobiti uvid u iskustva naših istaknutih naučnika i naučnica koji rade ili su radili na prestižnim svjetskim institucijama. Takođe ćeš saznati kako izgleda profesionalno bavljenje naukom u akademiji ili industriji i kako ti odabir fakulteta može pomoći u kvalitetnom započinjanju karijere. Kroz tehničke i soft-skills radionice ispitaćeš svoju kreativnost i afinitete, te usavršiti vještine rješavanja problema i timskog rada.

Ko se može prijaviti?

Kamp je prvenstveno namjenjen učenicima i učenicama trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, ali će i odlične aplikacije učenika nižih razreda biti razmotrene. Ograničen broj mjesta neka te ne brine, već neka ti bude motivacija da napišeš kvalitetnu aplikaciju!

Gdje i kada će se kamp održati?

Smještaj i kompletan program kampa biće održani u periodu od 3.8. do 7.8. na lokaciji Fondacije “Izvor nade” na Ilidži. Prevozi, hrana i boravak biće pokriveni od strane organizatora za izabrane učesnike.

Šta dalje?
Prijavi se možeš do 14.7.2024. godine na ovom linku.

Takođe, prati nas na društvenim mrežama za sve dodatne informacije i podijeli ovu mogućnost sa tvojim prijateljima i prijateljicama koji su takođe zaljubljenici i zaljubljenice u STEM.

STEM Youth Camp – prijavi se!

Preuzeto sa: Rolify