Vijesti

HUŽ „Duga“ i ove godine organizuje radionicu zmijanjskog veza

Humanitarno udruženje žena „Duga“ i ove godine, kroz samofinansirajući projekat, organizuje „Malu školu zmijanjskog veza“ za učenike od 8 do 15 godina.

Riječ je o radionici koja počinje 1. jula, a završava 25. avgusta 2024. godine.

-Malu školu zmijanjskog veza do sada je završilo 65 učenika. Ponosni smo na njihove rezultate te na humanost i ljubav prema našoj tradiciji. Ako želite da vaše dijete pohađa Malu školu zmijanjskog veza, možete ga prijaviti porukom putem vibera na telefon 065/176- 599 ili lično u Etno galeriji Duga Srpska 14. U sklopu projekta , polaznici ove škole posjetiće Muzej Republike Srpske, Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske, te Kulturni centar  Banski dvor. Saznaće mnoge zanimljive činjenice koje se odnose na lokalnu istoriju i tradiciju, ali i šta je to empatija i kako biti human – navode iz ovog Udruženja.

Poručuju i to kako su sve aktivnosti su besplatne.

-Od podataka je potrebno je da dostavite: ime i prezime djeteta, godinu rođenja, aziv škole koju dijete pohađa, te broj telefona roditelja – dodaju u saoštenju.

Radionice će biti održane u Etno kući „Duga“, ( ulaz iz ulice Krlja Petra I Karađorđevića (preko puta Okružnog suda, prije ulaza u CIPS) i to ponedeljkom i srijedom od 18.00 do 19. 30 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka