Edukacija

Radionica o pisanju akademskih blogova

J A V N I   P O Z I V

studentima prvog i drugog ciklusa studija na svim akreditovanim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini za sudjelovanje u

R A D I O N I C I

o pisanju akademskih blogova za Social Insights

Centar za društvena istraživanja pri Internacionalnom Burč univerzitetu, uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, organizuje radionicu o pisanju akademskih blogova za Social Insights, blog Centra za društvena istraživanja koji objavljuje studentske blogove o društvenim naukama koji su zasnovane na istraživačkom radu u periodu od 15. decembra, 2023. do 17. decembra, 2023.

Pozivamo sve studente i studentice prvog i drugog ciklusa studija da sudjeluju i iskoriste svoje vještine i znanje kako bi izradili akademski blog na jednu od tema o Evropskoj uniji koji će biti objavljen u blogu Social Insights, sudjelujući u i doprinoseći akademskom diskursu.

Organizator pokriva sve troškove učešća.

O blogu Social InsightsBlog Social Insights je prostor za akademsku zajednice, uključujući studente i studentice, da objavljuju svoje originalne akademske radove na engleskom jeziku, dužine do 1,000 riječi, koji pružaju uvid u pojedini društveni fenomen.

O radionici: Radionica će trajati od petka, 15. decembra, 2023. s početkom u 17:00 do nedjelje, 17. decembra, 2023. u 14:00 u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići. Učesnicama i učesnicima će biti objašnjen postupak razvoja akademskog bloga, od razrade teme i pripreme argumenetacije do finalizacije teksta i odabira vizuala. Polaznici i polaznice će raditi sa tematskim ekspertom koji će im pružati stručni podršku pri pisanju akademskih blogova.

Odabrani polaznici i polaznice će imati priliku za dugoročniji angažman kao autor, odnosno autorica za akademski blog Social Insights.

Oblasti

  1. Zelena agenda
  2. Proširenje EU
  3. Sigurnost
  4. Ljudska prava
  5. Sankcije

Zainteresirani studenti i studentice treba da ispune formular do 10. decembra, 2023 u 23:59. Odluke će biti saopćene do utorka, 12. decembra, 2023 u 17:00. Za više informacija posjetite našu stranicu ssrc.ibu.edu.ba ili nam se obratite pute email adrese: ssrc@ibu.edu.ba.

https://ssrc.ibu.edu.ba/news/radionica-o-pisanju-akademskih-blogova

Preuzeto sa: hocu.ba