Site icon mladibl.com

„Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka raspisuje DRUGI JAVNI POZIV

„Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka raspisuje DRUGI JAVNI POZIV

za dodjelu grantova za provođenje projekata/incijativa organizacija civilnog društva, omladinskih centara i omladinskih organizacija

U partnerstvu sa Mrežom za izgradnju mira, u okviru USAID-ovog projekta „Snaga lokalnog/Podrška lokalnim resursnim organizacijama (LRO/A)“ „Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka objavljuje drugi Javni poziv za dodjelu finansijske podrške projektima organizacija civilnog društva, omladinskim organizacijama i omladinskim centrima na lokalnom nivou koji rade na jačanju svojih kapaciteta. U sklopu projekta „Mali izvor velikih promjena“ pozivamo sve organizacije sa područja šire banjolučke regije (Banja Luka, Prijedor, Gradiška, Srbac, Prnjavor, Laktaši, Mrkonjić Grad, Derventa, Kozarska Dubica, Novi Grad, Čelinac, Kotor Varoš, Teslić, Šipovo, Jezero, Kostajnica) da se odazovu našem pozivu.

U sklopu ovog poziva biće dodijeljena 3 granta, a ukupna finansijska vrijednost izdvojena za podršku projektima u ovom Javnom pozivu iznosi $22 626.

CILJEVI:

ŠTA PODRŽAVAMO

ŠTA NE PODRŽAVAMO

IZNOS GRANTOVA I DOPRINOS DRUGIH LOKALNIH AKTERA

Grantovi će biti odobreni uz aktivno uključivanje ostalih lokalnih aktera u provođenju aktivnosti obuhvaćenih odobrenim projektima (opština/grad, MZ, NVO). To znači da korisnici grantova moraju osigurati odgovarajuću finansijsku (33%) podršku te po mogućnosti i pomoć u naturi (rad, logistička podrška, potrebna materijalna sredstva, itd.). Najveći iznos granta po jednom podržanom projektu iznosiće oko $7 542 USD. Tačan iznos svakog pojedinačnog granta biće određen na osnovu predloženog budžeta, uzimajući u obzir principe ekonomičnosti, efikasnosti i efektivnosti. U skladu sa tim, Komisija za biranje projekata može predložiti smanjenje i modifikacije budžeta (uslijed čega se ukupni budžet predloženog projekta ne može povećati). Napominjemo da ovaj iznos predstavlja 66% ukupnih sredstava koja trebaju biti utrošena pri implementaciji projekta.

TRAJANJE PROJEKATA

Predloženi projekti mogu da traju najmanje 4, a najviše 6 mjeseci.

Planirani početak implementacije je 1. decembar 2024. godine.

KO SE MOŽE PRIJAVITI

ROK ZA PRIJAVU!

Rok za dostavljanje projektnog prijedloga je ponedjeljak 11. novembar 2024. godine do 16 časova.

KAKO APLICIRATI

Аplikanti su dužni da projektnu aplikaciju dostave putem mejla na adresu prijava.perpetuum@gmail.comi putem pošte na adresu: Ravnogorska 5, 78000 Banja Luka sa naznakom „Projektna aplikacija u okviru poziva Mali izvor velikih promjena“.

DOKUMENTA KOJA SU APLIKANTI DUŽNI DOSTAVITI

Sva pitanja koja se tiču ovoga poziva mogu se dostaviti najkasnije do 6. novembra 2024. godine na email adrese: ikic.isidora96@gmail.comi vranjesluka3@gmail.com.

KRITERIJI ZA PROCJENU APLIKACIJE

Relevantnost:

USLOVI ZA DODJELU FINANSIJSKE PODRŠKE

Aplikanti su dužni omogućiti grant timu da, prije dodjele granta, izvrši procjenu rada i poslovanja organizacije u prethodnom periodu. Ova vrsta procjene uključuje analizu organizacijskih, finansijskih, administrativnih i ljudskih resursa podnosioca projektnog prijedloga. U slučaju nejasnoća oko podataka sadržanih  u  prijavi,  Komisija  može  zatražiti  dodatne  informacije  od  aplikanata. Komisija za odabir lokalnih projekata će pregledati i ocijeniti dostavljene aplikacije, a zatim sastaviti listu rangiranih projekata, uključujući i rezervnu listu. Lista rangiranih projekata će biti pripremljena i dostavljena Mreži za izgradnju mira radi pregleda i konačnog odobrenja.

Konačna lista odabranih projektnih prijedloga će biti objavljena na web stranici https://pm.rs.ba/.

Aplikanti čiji projekti budu izabrani će potpisati Ugovor o dodjeli grant sredstava sa „Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice“. Aplikanti koji postanu korisnici grant sredstava, svoj projekat će realizovati na način gdje će aplikantima odobrena sredstva biti doznačena na njihov račun sa kog će biti obavljena sva plaćanja u okviru odobrenog projekta.

Dokumenta:

Javni poziv – Perpetuum mobileDownload

Aplikaciona-forma_grantovi-Perpetuum-Mobile-1 (5)Download

Budzet_forma_grantovi-Perpetuum-Mobile (9)Download

Preuzeto sa: pm.rs.ba

Exit mobile version