Site icon mladibl.com

CPCD organizuje događaj “ČAS za GLAS radništva”

CPCD organizuje događaj “ČAS za GLAS radništva u Banja Luci

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u saradnji sa Olof Palme Centrom organizuje događaj pod nazivom “ČAS za GLAS radništva” koji ima za cilj otvoriti dijalog o radničkim pravima u civilnom sektoru Bosne i Hercegovine.

Događaj će se održati 29. oktobra 2024. godine u Banja Luci i okupit će predstavnike/ice nevladinih organizacija, neformalnih građanskih grupa, aktiviste/ice, predstavnike/ice sindikata i medije. Ključni dio događaja je inspirativni panel “Trebal’ se pokrenuti radništvo civilnog sektora?”, nakon kojeg će uslijediti grupna diskusija o pravima radnika/ca u civilnom sektoru.

„Cilj nam je otvoriti prostor za razgovor o izazovima s kojima se susreću radnici i radnice u civilnom društvu, bilo da je riječ o potrebi za boljim radnim uslovima, ugovornom odnosu sa organizacijom, kreditnoj podobnosti, kao i drugim temama koje radnike i radnice u civilnom društvu zanimaju“, istakla je Jelena Brkić projektna menadžerica CPCD-a. „Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže kako bismo zajedno tražili odgovore na ova važna pitanja.“

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete ovdje.

Centar za promociju civilnog društva snosi troškove prevoza i hrane za učesnike i učesnice.

AGENDA

Preuzeto sa: CPCD

Exit mobile version