Site icon mladibl.com

Internship Programme of German Business

Kraj tvojih studija se približava? Šta je slijedeće? Da li već imaš velike planove za početak svoje karijere? Ili si još uvijek nesiguran/na koji put da odabereš? Da li ti nedostaje posljednji korak; korak koji ćeš napraviti između toga da si student/kinja i zvanično zaposlen/a u svojoj akademskoj oblasti; između završnih ispita i projekata; tvog univerziteta i cijelog svijeta?

Da li si spreman da napraviš korak koji će ti promijeniti život i otkriješ gdje će te tvoj profesionalni put odvesti? Iskoristi ovu jedinstvenu priliku da unaprijediš svoju buduću karijeru kroz profesionalnu plaćenu praksu u Njemačkoj.

Tokom proteklih 21 godinu, podržali smo više od 1000 studenata i mladih diplomaca na ovom putu. Svi su proveli tri do šest mjeseci u nekoj od vodećih njemačkih kompanija, gdje su imali priliku da prodube svoje znanje stečeno tokom studija, primijene ga u praksi i otkriju šta zaista žele raditi u životu.

Sljedeća generacija naših stipendista će početi praksu 1. Jula 2025.

Da li si spreman/na da budeš dio toga? Prijavi se za stipendiju Programa stipendija njemačke privrede i stvori svoju sopstvenu uspješnu priču. Ostvari najbolji temelj za svoju buduću karijeru i otključaj svoj pravi profesionalni potencijal!

Ko se može prijaviti?

Nisu potrebni posebni sertifikati poznavanja jezika. Ako želite da radite praksu u oblasti arhitekture ili privrednog prava, preduslov je B2 nivo nemačkog jezika.

U kojim oblastima nudimo prakse?

Kako se prijaviti?

Možeš se prijaviti online putem našeg online website-a od 1. Oktobra 2024 do 14. Novembra 2024: www.stipendienprogramm.org

Saznaj više o programu stažiranja „Internship Programme of German Business“ i proceduri aplikacije ovdje.

Koje su prednosti učestvovanja u našem programu?

Uz finansijsku podršku, naš program stažiranja vodi kroz sve organizacione i administrativne korake prije i za vrijeme boravka u Njemačkoj.

Najvrijednija prednost Programa je ono što ostaje uz tebe nakon posljednjeg radnog dana u Njemačkoj.

Iskoristi svoju priliku i postani član našeg aktivnog regionalnog Alumni Kluba nakon povratka kući.

Naš Alumni klub nudi šansu učestvovanja na konferencijama, radionicama i seminarima širom Zapadnog Balkana posvećena vašem daljnjem profesionalnom razvoju i cjeloživotnom učenju. Od teambuilding aktivnosti do profesionalnog umrežavanja u tvojoj zemlji – Alumni klub je tu da pomogne da proširiš znanja i nadogradiš sposobnosti stečene tokom prakse, kao i da doprineseš izgradnji mostova između regiona, boljem interkulturalnom razumijevanju i zadržavanju talenata u regionu. Da vidiš dio njihovih aktivnosti, provjeri blog na našem website-u. Ako misliš da je ovo jedinstvena životna prilika za tvoj razvoj, pritisni “Prijavi se”.

„Moje putovanje kroz Internship Programme of German Business donijelo mi je vjeru u razvoj mojih sposobnosti i osviještenost već postojećih vještina. Osjećam se kao da mogu nositi cijeli svijet na svojim ramenima, s mišlju da nikada nisam sama i da je prelijepo dijeliti stvari s mojim prijateljima. Šta više, postavljanje ciljeva od prvog dana prakse pomoglo mi je da navigiram sve svoje želje i planove ali uz konstantno podjsjećanje da sam dio nečega što je veće od mene i što mi donosi najveći osjećaj zahvalnosti. Zauvijek ću biti sretna što sam dobila ovu priliku kao i na ljudima koji su moje srce učinili sigurnim i toplim kroz čitav proces.” – Nejra Sabanović, Fraunhofer Institut für Integrierte Schaltungen IIS, generacija 2024

Exit mobile version