Site icon mladibl.com

ERASMUS+ INFO DAN

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Erasmus+ uredom za Bosnu i Hercegovinu i BRAVO organizacijom, organizira „Erasmus+ info dan u Bosni i Hercegovini 2024“, s ciljem promocije mogućnosti koje Erasmus+ program nudi u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta.

Događaj će se održati 16. i 17. oktobra 2024. godine u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (Bijela sala, 2. sprat), u Sarajevu.

Šta očekivati na Erasmus+ Info Danu?

Erasmus+ info dan osmišljen je kao prilika za sve potencijalne aplikante da se informišu i pripreme za predstojeći poziv Evropske komisije za podnošenje projektnih prijedloga u okviru Erasmus+ programa. Ovaj poziv se očekuje krajem oktobra ili početkom novembra ove godine, a obuhvatit će različite akcije u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta, dostupne za Bosnu i Hercegovinu.

Program Info Dana

Dvodnevni program podijeljen je na tematske sesije koje će pokriti ključne oblasti:

16. oktobar: Fokus će biti na obrazovanju i obuci, uz poseban naglasak na visoko obrazovanje i srednje stručno obrazovanje i obuku.

17. oktobar: Posvećen mogućnostima u oblasti mladih i sporta.

Tokom oba dana, učesnici će imati priliku čuti detaljne prezentacije, saznati više o Erasmus+ programu i dobiti korisne informacije za kvalitetnu pripremu svojih projektnih prijedloga.

Dodatne informacije

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine osigurat će osvježenje tokom pauza, kao i ručak na bazi švedskog stola za oba dana događaja. Važno je napomenuti da putne troškove i eventualne troškove smještaja snose sami učesnici.

Prijava za učešće

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za učešće najkasnije do utorka, 8. oktobra 2024. godine putem sljedećeg linka.

Ne propustite priliku da se informišete o Erasmus+ programu i iskoristite mogućnosti koje nudi!

Click here to register!

Preuzeto sa: BRAVO

Exit mobile version