Site icon mladibl.com

Fundraising festival “Vikend akcija” od 4. do 6. oktobra

Fundraising festival "Vikend akcija" od 4. do 6. oktobra

Banjalučki socijalni centar (BASOC) organizuje fundraising festival “Vikend akcija” od 4. do 6. oktobra.

U petak 4. oktobra u 17 sati biće organizovan razgovor sa stanarima BASOCA o prilikama života u socijalnom centru, mogućnostima i budućnosti rada socijalnog centra. Od 18 sati počinje govorni program s pitanjem “Kako zborovati?”. Razgovor će biti orijentisan na propitivanje kapaciteta društvenih centara, neformalnih i formalnih grupa u međusobnom dijalogu i komunikaciji prema javnosti i društvu. U fokusu su mogućnosti, opcije, rješenja, kao i pitanje kako učestvovati i organizovati rad u mjesnim zajednicama. U 20 sati je benefit večera u socijalnom centru. Potom slijedi muzički program: Khaos (21h), Chainsaw Eaters – Ramones Tribute Band (22h), DJ April (24h),

Tijana ILLMN (2h). Minimalna donacija od 20 sati je 10 KM.

U subotu 5. oktobra u 12 sati počinje Bazar, a u 14 sati su radionice veza. Oba događaja traku do 16 sati kada počinje projekcija filma “Oni dolaze”. U 18 sati počinje diksusija o gorućem problemu (litijumu) sa učesnicima i učesnicima iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Razgovor će biti orijentisan na informisanje javnosti o konkretnim problemima do kojih dovode inicijative o rudarenju i geološkim istraživanjina. U 20 sati počinju Opasna čitanja, temat Rod, red, disciplina. U 22 sata nastupa EPTA, u ponoć ŠUN, u 2 sata GRGAS, u 4 sata SODOMA i u 6 sati Mateia. Minimalna donacija od 22 sata je 15 KM.

U nedjelju 6. oktobra bit će prikazan rad “Mamacita” (18 sati) a potom performans “Jesu li prave?” (20 sati). U 21 sat nastupa Mekhu a u 23 sata Jan Frost. Minimalna donacija od 21 sat je 10 KM.

“Vikend akcija” nudi mogućnost jednokratne donacije u iznosu od 25 KM koja omogućava učešće u svim danima festivala. Cilj benefit festivala je prikupiti sredstva za stanarinu, režije, sredstva održavanja prostora. Više informacija o socijalnom centru dostupno je putem poveznice: basoc.ba.

Preuzeto sa: Nezavisne

Exit mobile version