Site icon mladibl.com

Šumska šetnja

Šumska šetnja

🌲Pozivamo sve zainteresovane mališane, ali i roditelje, tetke i teče… da nam se pridruže u šumskoj šetnji i da zajedno upoznamo tajnoviti svijet banjalučkih šuma.

🥾U subotu, 5. oktobra 2024. u 12:30h, okupljamo se kod kućice s rampom na Banj brdu (Šehitlucima), odakle krećemo u šumsku šetnju. Staza nije zahtjevna i namjenjena je svima. Ruta je dugačka oko 6 kilometara, a ukupna šetnja sa pauzama će trajati oko 3 sata. U toku šetnje pravićemo više kraćih pauza.

🚶‍♂️Šetnju vodi Nikola Pećanac, master šumarstva, naš drugar i kreativac. Od njega ćemo kroz kreativne primjere naučiti puno toga o šumama koje se nalaze u okolini našeg grada te kako se snalaziti u prirodi.

🗣Ako se želite priključiti našoj šumskoj šetnji, javite nam se najkasnije do petka 4. oktobra 2024. do 16:00h na email adresu anja.dragomirovic@czzs.org ili u FB inboks Centra za životnu sredinu.

Maloljetni polaznici mogu prisustvovati uz pratnju ili uz pismenu saglasnost roditelja/staratelja.

🌿Svi mališani koji nam se hrabro pridruže na avanturi kroz banjalučke šume biće nagrađeni sa prigodnim poklonom – bojankom: “Tajnoviti svijet šuma Banjaluke”.

📌Centar za životnu sredinu je podnio inicijativu za proglašenje šuma oko Banjaluke zaštićenim područjem, te radimo na izradi studije za zaštitu. Ovo je samo jedna od aktivnosti kojima želimo da upoznamo građanstvo sa njihovim šumama i važnosti šuma za zdravu životnu sredinu.

Preuzeto sa: Instagram

Exit mobile version