Site icon mladibl.com

Erazmus+ stipendije za razmjenu studenata na Leoben Univerzitetu (Austrija)

Erazmus+ stipendije za razmjenu studenata na Leoben Univerzitetu (Austrija)

U okviru Erazmus+ programa – kreditna razmjena – raspisan je konkurs za studente prvog i drugog ciklusa studija na Prirodno-matematičkom fakultetu univerziteta u Banjoj Luci Studijski program hemija i Rudarskom fakultetu Studijski programi rudarstvo ili geološko inženjerstvo, za boravak na Univerzitetu u Leobenu (Austrija).

Dostupne su po dvije stipendije za studente PMF-a i dvije za studente Rudarskog fakulteta, prvog ili drugog ciklusa u trajanju od pet (5) mjeseci.

Razmjena se mora realizovati u ljetnom semestru akademske 2024/25. godine. Studenti treba da odaberu nastavu koja će biti prihvatljiva kao kredit i na UNIBL, i to u iznosu od 3 ETCS bodova po mjesecu boravka.

Iznos stipendije:
Mjesečna stipendija u iznosu od 850,00 evra (za troškove života) i 210,00 evra za putne troškove.
Troškovi osiguranja nisu obuhvaćeni ovom stipendijom.

Aplikanti:
Na konkurs se mogu prijaviti studenti prvog ili drugog ciklusa studija na na Prirodno-matematičkom fakultetu Studijski program hemija i Rudarskom fakultetu Studijski programi rudarstvo ili geološko inženjerstvo, Univerziteta u Banjoj Luci.

Potrebna dokumentacija (na engleskom jeziku):
1. biografija,
2. motivaciono pismo,
3. potvrda o prosječnoj ocjeni

Prijava:
Sva tražena dokumentacija dostavlja se elektronskom poštom na imejl-adresu prof dr Dijane Jelić, koordinatorke za međunarodnu saradnju Studijskog programa hemija ( dijana.jelic@pmf.unibl.org )

Postupak odabira:
Po završetku konkursa, Komisija sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Rudarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci izvršiće provjeru podobnosti pristiglih prijava, te odlučiti o selekciji kandidata. Prednost imaju studenti koji do sada nisu učestvovali u razmjeni u okviru Erazmus+ programa.

Napomena:
Konkurs je otvoren pet (5) dana od datuma objavljivanja na internet stranicama Prirodno-matematičkog fakulteta, Rudarskog fakulteta i Univerziteta u Banjoj Luci.
Rok za dostavljanje dokumentacije je 30. septembar 2024. godine do 10.00 časova.

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci

Exit mobile version