Site icon mladibl.com

Poziv za studente: AI Prompt Engineering Competition

Poziv za studente: AI Prompt Engineering Competition

Dragi studenti,

Da li vas fascinira umjetna inteligencija (AI) i želite li da pokažete svoje vještine u prompt inženjeringu? Pridružite nam se na AI Prompt Engineering Competition u okviru IDT2024 konferencije, gdje se kreativnost susreće sa tehnologijom!

Partner AI Prompt Engineering Competition, osim BHAAAS-a je i kompanija Bloomteq koja je ujedno i osnivač naučnoistraživačkog Blum instituta, prvog naučnoistraživačkog instituta u Bosni i Hercegovini čija je oblast djelovanja vezana za vještačku inteligenciju.

Kada?  10. oktobra 2024.

Gdje?   Hotel Hills, Sarajevo

Tema?  AI Prompt Engineering Competition


Zašto sudjelovati?

  1. Stvarni izazov

Ovo je prilika za AI entuzijaste, studente, programere i istraživače da pokažu svoje stručnosti u izradi efikasnih i inovativnih upita za AI modele. Učesnici će imati priliku da riješe izazove iz stvarnog svijeta, unaprijede svoje Prompt inženjerske vještine i takmiče se za vrijedne nagrade. Budite dio ovog izazova i pokažite svoje vještine u prompt inženjeringu!

2. Besplatna kotizacija i finansijske nagrade

Učešće na takmičenju je  potpuno besplatno, a prva tri tima će biti nagrađena sa 1000, 600 i 400KM! Ovo je prilika da pokažete svoje vještine, steknete priznanje i dodatno se motivišete za daljnji razvoj.

Detalji takmičenja:

AI Prompt Engineering Competition ima za cilj da okupi studente i unaprijedi njihovo znanje i vještine u oblasti AI. Planiramo formirati 5-6 timova, u zavisnosti od broja prijava, gde će svaki tim dobiti zadatak da riješi poslovni problem koristeći AI alate. Primjeri mogućih zadataka uključuju izradu strategije prodaje za ekološke proizvode ili poboljšanje produktivnosti u metalnoj industriji ili nešto slično.

3. Networking

Upoznat ćete kolege studente, članove poslovne zajednice, stručnjake iz industrije i dobiti priliku za stvaranje nezaboravnih trenutaka, izgradnju trajnih konekcija i dijeljenje iskustava.

Studenti, okupite ekipu (3-5 članova) i prijavite se (pojedinačno) preko linka. Pitanja možete poslati na info@bhaaas.org i info@idt.ba

Vidimo se na IDT2024!

BHAAAS i IDT2024 organizacijski tim

Preuzeto sa: Rolify

Exit mobile version