Site icon mladibl.com

Pozivamo vas na Regionalnu “Design Thinking” laboratoriju!

Pozivamo vas na Regionalnu “Design Thinking” laboratoriju!

Da li ste spremni da transformišete omladinski rad na Zapadnom Balkanu?

PRONI Centar za omladinski razvoj vas poziva da se pridružite jedinstvenom iskustvu – Regionalnoj Design Thinking laboratoriji, koja će se održati od 23. do 28. septembra u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. U periodu od 5 dana, ova laboratorija će postati epicentar inovacija i saradnje za sve koji se bave omladinskim radom.

Šta vas očekuje?
Koga tražimo?

Iskusne profesionalce u omladinskom radu, bilo da dolazite iz omladinskih organizacija ili institucija koje rade sa mladima, ali i kreativne i motivisane pojedince koji su spremni da doprinesu razvoju i unapređenju omladinskog rada kroz inovativne pristupe.

Ne propustite priliku da budete dio nečega velikog! Prijavite se sada i pomozite nam da zajedno oblikujemo budućnost omladinskog rada.

Kako se prijaviti?

KLIKOM NA OVO DUGME

Vidimo se na inovativnom putovanju ka boljoj budućnosti omladinskog rada!

Regionalna “Design Thinking” laboratorija je dio projekta “Unlocking Potentials of Youth Work in the Western Balkan Region” koji ima za cilj da potakne priznavanje višeslojnog uticaja omladinskog rada i omogući kreiranje povoljnih uslova za razvoj i standardizaciju kvalitetnog rada s mladima u regiji Zapadnog Balkana. Pored toga, projektom se nastoji unaprijediti saradnja i potaći rast zajednice koja provodi omladinski rad na Zapadnom Balkanu. Podrška procesima priznavanja omladinskog rada u cijeloj regiji putem učinkovite komunikacije s javnosti o uticaju omladinskog rada, te poticanje međusektorske i regionalne saradnje kako bi se unaprijedili pozicija mladih regiji Zapadnog Balkana, posebno mladih ljudi s manje prilika, takođe su dio glavnih ciljeva projekta.

Projekat sprovode sprovode Forum MNE, NAPOR – Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, Сојуз за младинска работа/Union for Youth Work, THY, Youth for Social Changes, Human Rights Education Youth Network i PRONI Centar za omladinski razvoj, a finansira Evropska unija.

Preuzeto sa: PRONI

Exit mobile version