Site icon mladibl.com

Poziv za mentorice – IT GIRLS trening kamp

Poziv za mentorice - IT GIRLS trening kamp

Udruženja građana ”Laboratorium”, implementacijski partner UNICEF-a u BiH i IT Girls inicijative na projektu “IT Girls dolaze u vaše škole”, poziva ekspertice iz IKT sektora da uzmu učešće kao mentorice na IT Girls trening kampu za djevojke. Trening kamp se organizuje u saradnji sa UNICEF-om Srbija i organizacijom OPENS za 100 djevojaka (uzrasta 14 do 19 godina) iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Datum održavanja trening kampa je 11. – 13. oktobar 2024. godine, lokacija: Sarajevo.

Cilj trening kampa je razvoj digitalnih vještina i osnaživanje djevojaka za ulazak u IKT sektor, kroz predavanja, laboratorijske vježbe i praktični rad u grupama. Predavanja i vježbe će obuhvatiti sljedeće oblasti: robotika i kolaborativni roboti, elektronika uz Arduino, razvoj mobilnih aplikacija uz MIT App Inventor, 3D modeliranje/printanje, UX/UI dizajn.

Tražimo 15 mentorica za sproveđenje IT Girls trening kampa za djevojke i to:

Grupa 1: 

5 mentorica iz oblasti “Prompt inžinjering – kako koristiti AI alate za rješavanje IT zadataka” koje bi u saradnji s Laboratorium i OPENS timom pripremile plan i program 1. dana trening kampa, materijale predavanja i vježbi iz oblasti prompt inžinjeringa, te bi održale predavanje i vježbe iz ove oblasti 1. dana trening kampa. 

Grupa 2: 

10 mentorica iz oblasti:

Robotika i kolaborativni roboti (2 mentorice);

Elektronika uz Arduino (2 mentorice); 

Razvoj mobilnih aplikacija uz MIT App Inventor (2 mentorice); 

3D modeliranje/printanje (2 mentorice); 

UX/UI dizajn (2 mentorice).

Angažovanih 10 mentorica iz Grupe 2 bi u saradnji s Laboratorium i OPENS timom pripremile plan i program rada za 2. i 3. dan trening kampa, materijale predavanja i vježbi, te bi tokom trening kampa radile s učesnicama raspoređenim u 5 grupa (10 podgrupa – osnovni i napredni nivo) na razvoju njihovih vještina iz datih oblasti. 

Dodatne informacije: LINK in BIO (www.laboratorium.ba)

Preuzeto sa: Instagram

Exit mobile version