Site icon mladibl.com

Raspjevana šumska šetnja do Banj brda

Raspjevana šumska šetnja do Banj brda

Centar za životnu sredinu poziva sve zainteresovane da se prijave za raspjevanu šumsku šetnju do Banj brda, sa ornitologom Draškom Adamovićem.

Kako kažu, svi učesnici šetnje imaće priliku da nauče puno toga o svijetu ptica, njihovim imenima, navikama, pjesmama i slično.

“Šetnja će biti interesantna širokom dijapazonu uzrasta, samo budite spremni na minimum dva sata laganog hodanja sa čestim zastajkivanjem prema spomeniku na Šehitlucima, Banj brdu”, istakli su oni.

Kako dodaju, ova šetnja će dati odgovore na pitanja zašto su nam šume i šumski ekosistemi važni i zašto želimo da šume Banjaluke budu zaštićeno područje.

“Šume oko Banjaluke su važan prostor za naš odmor i rekreaciju, ali takođe i staništa za mnoge biljne i životinjske vrste, a neke od njih ćemo upoznati i više o njima naučiti i u ovoj šetnji”, objasnili su oni.

Kako dodaju, u slučaju da neko posjeduje dvogled, neka ga ponese, a za sve koji ga nemaju Centar će obezbijediti nekoliko primjeraka koje će dijeliti

među sobom.

“Pored dvogleda, neophodna je odgovarajuća odjeća, a poželjno je da ponesete bar pola litra vode i užinu”, kazali su oni.

Da biste se prijavili, potrebno je da imate 12 i više godina, razigranu maštu i želju za učenjem o prirodi, a gornje starosne granice nema.

“Prijave pošaljite na e-mail igor.kalaba@czzs.org do 30. avgusta do 20 časova. U prijavi navedite ime, prezime i koliko imate godina”, istakli su oni.

Preuzeto sa: Nezavisne

Exit mobile version