Site icon mladibl.com

Interaktivna web platforma: Igrifikacija – ekosocijalno preduzetništvo

Interaktivna web platforma: Igrifikacija - ekosocijalno preduzetništvo

📢 CDP “Globus” – prvi centar za razvoj socijalnog/društvenog preduzetništva u BiH partner je na inovativnom Erasmus+ projektu #BC4ESE u čijem je fokusu modernizacija materijala za obuku lokalnih organizacija i centara za mlade kako bi ih uveli u svoje dnevne rutine koje su povezane sa jačanjem eko-socijalnog preduzetništva.

🚀 U proteklom periodu, projektni konzorcijum je razvio sveobuhvatan set digitalnog materijala kako bi spojio nove trendove digitalne gamifikacije sa postojećim praksama i obrazovnim dimenzijama eko-društvenog preduzetništva. Takav višestruki cilj postignut je stvaranjem digitalnih obrazovnih alata u obliku web modula obogaćenih video zapisima, online igrama, izazovima i aktivnostima usmjerenim na razvoj preduzetničkih vještina kod mladih i promociju koncepta eko-socijalnog preduzetništva.

💻 BC4ESE web platforma nudi 18 zanimljivih igara – obrazovnih modula, koji će vas uvesti u svijet eko-socijalnog preduzetništva. Svaki modul osmišljen je kako bi vas poučio ključnim temama i vještinama u tom području.
Imajući u vidu da je riječ o jedinstvenom projektu kakav do sada nije implementiran u BiH, CDP “Globus” će zajedno sa ostalim partnerima promovisati i osigurati kontinuiranu primjenu resursa kreiranih u okviru projekta.

Preuzeto sa: Instagram

Exit mobile version